Selecteer een pagina

Waarom is kleurcorrectie in videomarketing belangrijk?

Vlak kleurprofiel direct uit de camera
kleurpallet zichtbaar gemaakt

Iedereen doet aan kleurcorrectie

Iedereen die ooit weleens een foto heeft gemaakt met een telefoon heeft ermee te maken gekregen. Telefoons hebben een eigen kleurprofiel dat ze over de foto die je maakt leggen.

Je kunt vaak kiezen voor ‘levendige’ of ‘natuurlijke kleuren’ in de camerasettings van je telefoon. En achteraf kan je er een filtertje overheen leggen of zelf wat aan de knoppen draaien van de contrasten, highlights, saturatie, etc. In Instagram kan je ook nog dingen aanpassen. Of een filter gebruiken.

Onbewust ben je zo al bezig met kleurcorrectie. Een belangrijk onderdeel van merketing, en in ons geval, kleurcorrectie in videomarketing. Want voor videobeelden werkt dat net zo!

Verschillende bedrijven hebben verschillende meningen over wat jij als gebruiker mooi vind. Zo pompt Huawei alle kleuren op tot het gras tekenfilmgroen is, en houdt Sony de kleuren veel natuurlijker en zachter. Zij hebben goed gekeken naar wat hun doelgroep mooi vindt.

Een passende kleurcorrectie helpt om jouw doelgroep langer en met meer plezier naar jouw video’s te laten kijken.

Heeft jouw merk een eigen kleurprofiel?

Merken hebben meestal hun eigen voorkeuren als het op kleuren aan komt. Misschien gebruik je al een kleurprofiel op je website.

Je ziet hier onder wat wij met @depaardenkamp hebben besproken en hoe het plaatje uit de camera rolde. Wij werken zelf graag met een plaatje dat zo basis mogelijk uit de camera rolt zodat we zelf alle kanten op kunnen in de kleurcorrectie.

In het geval van De Paardenkamp maakten zij al veel gebruik van groen en bruin. Niet verwonderlijk met zoveel paarden en weiland! Ons kleurprofiel is aangepast aan die kleuren en aan de kleuren die de kijkers, namelijk paardenliefhebbers van allerlij leeftijden, gewend zijn en fijn vinden om naar te kijken.

Kleurbeschrijving in videoconcept

Kleurcorrectie als onderdeel van conceptontwikkeling

Wanneer we in gesprek gaan over jouw opdracht zullen we het ook over de kleuren in de video gaan hebben. En kijken naar wat er op dit moment al gebeurt op jouw website en social media kanalen. Het gesprek over jouw doelgroep is hierbij ook erg belangrijk. Wat past er bij jouw ideale klant? Houden ze van felle kleuren of juist rustige, gematigde kleuren?

Je kunt je voorstellen dat een frisdrankmerk dat graag aan tieners wil verkopen een totaal ander kleurprofiel gebruikt dan een coach die de rust en balans in het leven van haar client wil helpen herstellen.

 Kleurcorrectie is een van onze diensten. Lees er hier nog meer over.

Videohippies houden van kleurcorrectie

Zie meer kleurprofielen in ons portfolio!

Whatsapp openen
1
Offerte aanvragen?
App met de Videohippies
Wil je een offerte aanvragen? Na een eerste gesprek kunnen we goed inschatten wat jouw idee gaat kosten. Stuur hier een berichtje om een gesprek in te plannen.
Groetjes,
Leonie en Ralph