Selecteer een pagina

Sound operator

Oftewel; de geluidsvrouw of -man.

Een specialisme om niet te vergeten.

Wij steken het niet onder stoelen of banken. We ♥ sound operators. Eigenlijk elke productie kan een geluidsman of vrouw gebruiken.

Waarom zijn wij zo’n fan?

1. Focus
Tijdens een shoot heeft ieder crewlid een functie. Hoe kleiner het team, hoe meer functies de crewleden tegelijkertijd hebben. Afgezien van het feit dat filmprofessionals vaak geweldige duizendpoten zijn wil je iedereen het liefst de focus geven op zijn of haar talent. Je laat de chirurg ook niet ondertussen even de lunch klaarmaken toch?

2. Aankleding van de productie
Een sound operator kent het effect van geluid. Hij weet of een stem voller of scherper moet klinken. Hij kan beslissen of er extra omgevingsgeluid moet worden opgenomen (setnoise) waneer bijvoorbeeld net de vogeltjes weggevlogen toen de crew aankwam.

In alle video’s hieronder is het geluid opgenomen door een professionele sound operator.

Let op!

Met ons Videohippies basisteam kunnen we op twee kanalen audio opnemen. Wil je meer sprekers tegelijk? Dan is er een sound operator nodig.

Voorbeelden

Stem

Omgevingsgeluid

Detailgeluid

Geïnspireerd?


Volg ons op social media voor al het laatste nieuws.

Whatsapp openen
1
Offerte aanvragen?
App met de Videohippies
Wil je een offerte aanvragen? Na een eerste gesprek kunnen we goed inschatten wat jouw idee gaat kosten. Stuur hier een berichtje om een gesprek in te plannen.
Groetjes,
Leonie en Ralph