Selecteer een pagina

Meercamera werk

Afwisseling en tijdsbesparing

Meerdere voordelen.

Er zijn 3 redenen dat we de inzet van meerdere camera operators promoten.

1. Tijdsbesparing
2. Afwisseling in de video
3. Gemak voor de sprekers

De tijdsbesparing is een gevolg van planning. Terwijl de ene cameraman zich klaarmaakt voor een vast shot, filmt de ander omgevingsshots.  Bepaalde handelingen hoeven ook minder opnieuw doordat er direct close-up en wijd geschoten wordt. Tenslotte kun je door de inzet van een tweede of derde camera- of gimbal operator direct behind the scenes beelden filmen. Perfect voor op social media!

De inzet van twee camera’s voor één gebeurtenis geeft in de montage meer vrijheid om dat moment creatief in te zetten. Tijdens de opnames zijn er vaak spontane gebeurtenissen die niet na te maken zijn.

Het laatste voordeel is voor de sprekers in de video. Het gebruik van twee camera’s in een interview of presentatie zorgt dat er in de montage makkelijker gesneden kan worden in de tekst. Zo kunnen versprekingen makkelijker worden verwijderd. Er ligt daardoor minder druk op de spreker om zijn tekst perfect uit te spreken. Minder stress dus! En dit scheelt ook nog eens in montagetijd omdat er minder tekstshots uitgezocht en gecombineerd hoeven te worden. Zo verdient die tweede camera operator zichzelf al voor een deel terug.

 

 

Extra voordeel!

Twee zien meer dan één. Vaak ontstaan er tijdens een shoot meer creatieve shots en interessantere verhaallijnen door de samenwerking tussen de camera operators!

Voorbeelden

Interviews

Videolessen

Geïnspireerd?


Volg ons op social media voor het laatste nieuws.

Whatsapp openen
1
Offerte aanvragen?
App met de Videohippies
Wil je een offerte aanvragen? Na een eerste gesprek kunnen we goed inschatten wat jouw idee gaat kosten. Stuur hier een berichtje om een gesprek in te plannen.
Groetjes,
Leonie en Ralph