Hoe wij video’s maken en sociaal ondernemen.

We werken vanuit een maatschappelijke visie.

Dit is een visie op de videosector, maar ook eentje die betrekking heeft op marketing en handel. Eerlijkheid is voor ons het kernwoord.

Lees Meer

Misschien dat deze best practises jou ook blij maken:

Producten laten zien zoals ze zijn
Ofwel; geen misleidende truukjes zoals een tandpasta promoten met een net daarvoor chemisch gebleekt gebit. Hoe fijn is het als je als kijker weet dat de persoon in de reclame ook echt achter het product staat en niet alleen voor een mooie glimlach is gecast? Een goed product dat eerlijk wordt geproduceerd heeft die opschmuck echt niet nodig!

Purpose maximalisatie boven winstmaximalisatie
Denk maar eens aan dropshippers die oneerlijk geproduceerde producten promoten via influencermarketing en daar de hoofdprijs voor vragen. Iedereen in het proces wordt uitgebuit om de verkoper zelf over hun rug heen rijk te maken. Hoeveel mooier is de ambitie om het proces te verbeteren door de verkoop. Dus openheid creëren over het productieproces, het delen van de verhalen van de makers en aanbod voor een goede prijs die een hoger loon voor de mensen aan de band mogelijk maakt.

Uitgesplitste facturen waarin duidelijk is wat je koopt
Verzamelfacturen waarin onduidelijk is wat je precies betaalt voor wat zijn nog steeds veel voorkomend in de mediasector. Het is voor beide partijen fijn om wensen om te zetten in een plan waar makkelijk prijskaartjes aan gehangen kunnen worden.

2. Impact voorop.

En we kiezen om alleen nog te werken met bedrijven en nonprofits die actief bezig zijn iets moois toe te voegen aan de wereld. 

Lees Meer

Dit betekent dat zij een eerlijke marketing willen voeren zonder mensen voor de gek te houden of onnodig te beïnvloeden. Als je een mooi product hebt, of een dienst aanbiedt die er toe doet dan hoef je niet te liegen of vaag te doen in je marketing. 

3. Impactmaximalisatie voor winstmaximalisatie.

Een beetje winst maken is niet erg toch? Nee, dat vinden wij ook niet. Er wordt echter op veel plekken buitensporig veel winst gemaakt. En dat zorgt ervoor dat producten en diensten onbereikbaar blijven voor veel mensen en de kloof tussen arm en rijk zich bij zowel onder potentiële consumenten als onder de ondernemers nog meer vergroot.

Lees Meer

Duurder omdat het kan?
Wij doen niet aan winstmaximalisatie en we waarderen het als onze opdrachtgevers zich ook bewust zijn van het effect van hun prijsopbouw. Winstmaximalisatie is een term uit de economie waar de prijs wordt bepaald aan de hand van de kosten(heel logisch!) maar ook aan de hand van wat de markt zou willen betalen. Stel, jouw product kost 10 euro om te maken. Daarbij zijn er natuurlijk kosten voor het ontwikkelen, in de markt zetten, spaarpotje voor verdere ontwikkeling, etc. Stel dat dit voor het aantal wat je hebt laten maken nog eens 10 euro is. Dan is het product eerlijk gezien dus 20 euro waard.

Doe je echter aan winstmaximalisatie, dan kan het zomaar zijn dat je het product toch voor 40 euro aanbiedt. De berekening zal ik je besparen. Maar in principe komt het erop neer dat het product duurder is ‘omdat het kan’. Want meer winst is goed toch?!

Die mening delen wij niet. Wij vinden dat diensten en producten zo bereikbaar mogelijk moeten zijn. Onnodig dure producten zorgen ervoor dat ze voor een minder grote groep beschikbaar zijn en dat de kloof tussen arm en rijk nog verder groeit.         

Ambitie voor verbetering in plaats van greenwashing.
Wij houden meer van purpose maximalisatie. Hier maximaliseer je het nut van het product of de dienst. Zo kiezen we om te werken met nonprofits en bedrijven die iets moois toevoegen en de wereld met hun dienst of product een stukje beter maken. Fijner om te leven, minder vervuilend voor de planeet of die een functie hebben waar zij verandering nastreven binnen hun sector. Een vriendelijke trainingsmethode voor dieren promoten bijvoorbeeld. Alles perfect doen is niet mogelijk. Ook wanneer 1 van de onderdelen wordt nagestreefd en de ambitie voor verbetering er is, is dit een verbetering ten goede! Al staat eerlijkheid ook hier weer centraal. Greenwashing is een nare trend en we houden er van als consumenten en gebruikers hun eigen mening kunnen vormen over een bedrijf met waarbij alle feiten op tafel liggen.

Stichtingen hebben vanuit hun rechtsvorm al een verbod op winstmaximalisatie maar bedrijven hebben alle vrijheid om zich te richten op impact in plaats van winst.

Een eerlijke beloning.
Wij streven dit doel ook na door een eerlijk uurloon te bepalen voor onze crews. Skills en inzet  zijn geld waard. Wie er veel tijd in heeft gestoken om op het door ons gewenste niveau te komen, de verantwoordelijkheid draagt wat moois af te leveren, en zich voor 100% inzet, zal voor alle gemaakte uren eerlijk betaald worden. We berekenen geen extra winstmarge op onze facturen. Elke post heeft een functie binnen het bedrijf en zal, behalve de lonen ook weer in het bedrijf geïnvesteerd worden.

4. Constante dialoog.

Wij dragen deze visie actief uit naar potentiële opdrachtgevers en klanten. 

Lees Meer

Dit bestaat heel simpel uit het plaatsen van deze informatie op onze website. Maar ook het praten met mede ondernemers over deze visie en het delen van posts met betrekking tot dit onderwerp op onze social media.

5. Totale transparantie

We communiceren open en eerlijk. Bij ons geen verborgen agenda. Valt een shoot goedkoper uit voor de opdrachtgever? Top, dan rekenen we die kosten ook niet!

Lees Meer

Dit werkt vanzelfsprekend ook de andere kant op. Valt een shoot door plotselinge extra wensen van de opdrachtgever duurder uit? Dan zullen deze kosten ook betaald moeten worden. Dit klinkt logisch, maar het gebeurt heel vaak niet in de mediasector.

Wanneer dit gebeurt communiceren wij altijd direct en eerlijk. Préproductie, ofwel voorbereiding, is een integraal deel van onze gesprekken met de opdrachtgever. Aan de hand hiervan kunnen we een kloppende offerte neerleggen. Extra tijd steken in de voorbereiding zorgt altijd voor effectief werken in de uitvoering! Minder stress, en een realistisch kostenplaatje vooraf. 

Voor kantooruren(ofwel, productiewerk, montage en nabewerking) houden we onze uren bij zodat er achteraf altijd een verslag ligt van de tijd die we aan de opdracht hebben besteed. Videoproductie bestaat vaak uit 70% kantoorwerk en maar 30% uit de videoshoots op locatie. Hoe beter de voorbereiding, des te sneller en efficiënter het werk op locatie, de montage en nabewerking.

Meer weten?

Kijk bijvoorbeeld eens op deze pagina van de KVK. Zij beschrijven in een kort en duidelijk artikel wat sociaal ondernemen inhoud.

Lees Meer

Wil je hier met je eigen bedrijf mee aan de slag? Dan is het interessant om deze pdf te lezen waarin een impactpad wordt geschetst. Het zijn stappen die je kunt volgen om je visie verder te ontwikkelen en socialer te gaan ondernemen..

Het werd opgesteld met budgetten uit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Buitenlandse Zaken. In het document staan nog meer links naar interessante theorie over dit onderwerp.

Interesse om met ons te werken?

Whatsapp openen
1
Offerte aanvragen?
App met de Videohippies
Wil je een offerte aanvragen? Na een eerste gesprek kunnen we goed inschatten wat jouw idee gaat kosten. Stuur hier een berichtje om een gesprek in te plannen.
Groetjes,
Leonie en Ralph