Selecteer een pagina

Hoe wij video’s maken en toch sociaal ondernemen.

Wij zetten filmtalent in voor een betere wereld.

Maar kan je, wanneer je werkt met hightech apparatuur dat absoluut niet duurzaam is wel sociaal ondernemen?

In onze zoektocht naar onze manier van impact maken is de term sociaal ondernemerschap een grote rol gaan spelen.

Maarrr.. als klein videobedrijf waar je werkt met high tech apparatuur dat absoluut niet duurzaam wordt geproduceerd is het soms lastig om die impact te zien en voelen we ons soms vervuilend, alsof we gewoon weer een van die duizenden anderen zijn ‘who just don’t care’ .

Dit zijn de kenmerken van Sociaal ondernemerschap;

1. Maatschappelijke visie
2. Impact voorop
3. Geen winstmaximalisatie
4. Constante dialoog
5. Totale transparantie

Ralph en ik hebben afgelopen week weer eens een goed gesprek gehad over wat de manier is waarop wij terug kunnen geven en ons beroep sociaal kunnen uitoefenen ondanks dat onze bedrijfstak niet inherent ‘sociaal’ is.

We zijn er achter gekomen dat onze impact op de wereld vooral secundair is. Marketing is mega belangrijk voor iedereen die iets wil verbeteren in deze wereld. En doordat wij de vrijheid nemen te kiezen voor wie we ons talent inzetten kunnen we ons aansluiten bij de directe impactmakers.

 

Hoe wij als videobedrijf impact proberen te maken.

 

Hier ligt per punt onze impact

1. We zijn open over dat wat we willen bereiken maar ook over onze tekortkomingen.

2. We kiezen om te werken met bedrijven en nonprofits die toevoegen aan een betere wereld in het algemeen.

3. We zetten ook tijd opzij om terug te geven door middel van sponsoring of gratis inzet. We zijn open over geld, werken niet met dealtjes of onnodige winstuitkeringen. En natuurlijk betalen we netjes onze belasting en proberen we geen belasting te ontduiken door rare buitenlandse brievenbusadresjes en dergelijke!

4. We gebruiken social media om onze visie openbaar te maken en staan constant open voor feedback en dialoog. We blijven onze visie ontwikkelen en blijven nadenken over manier waarop we onze impact kunnen vergroten.

5. We hebben een open en eerlijke communicatie met alle betrokkenen bij ons werk. We zijn eerlijk over wat we wel en niet kunnen en waarom.

Wil je meer weten over sociaal ondernemerschap? Kijk dan eens op deze pagina van het kvk.

 

Wil je meer leren over hoe je de impact van jouw bedrijf kunt meten? Lees hier meer over het Impactpad.

Ralph maakte Wheels of Change in opdracht van Get Your Shit Together. Zij betaalden zijn reis. De stichting had zelf niet genoeg budget voor een complete productie maar wij vonden het geweldig onze liefde voor jeugdwerk en film in te zetten voor dit project!

Stichting de Paardenkamp huurde ons in voor de productie van hun nieuwe bezoekersfilm. Wat heel fijn is want wij Videohippies moeten ook kunnen leven. Maar we blijven hen helpen door aandacht te geven aan de film op social media en website. Ook schreven we de film in voor een fimlfestival waarbij hij een Winnie Award won! Alle persaandacht was natuurlijk supermooi voor ons beide!

Videohippies houden van kleurcorrectie

Laatste nieuws en behind the scenes!

Whatsapp openen
1
Offerte aanvragen?
App met de Videohippies
Wil je een offerte aanvragen? Na een eerste gesprek kunnen we goed inschatten wat jouw idee gaat kosten. Stuur hier een berichtje om een gesprek in te plannen.
Groetjes,
Leonie en Ralph